Nieuws

U bevindt zich hier: Home » Nieuws

  • Per maand
  • Op datum
03
Mei
Foto-expositie Oosterlicht Verbindt

Van 3 t/m 22 mei is de foto-expositie Oosterlicht Verbindt te bezichtigen in onze foyer. Je kunt de expositie tijdens onze openingstijden bekijken.

Afgelopen december begonnen vier dorpen aan een gezamenlijk project, als teken van de onderlinge verbinding in de Oude IJsselstreek, én daarbuiten. Het initiatief daartoe werd genomen door Hans van de Hurk, ondernemer uit Silvolde, maar al heel snel sloten ondernemers en stichtingen uit Terborg, Etten en Ulft zich daarbij aan. Het idee was om 4 lichtstralen vanuit ieder dorp in de ether met elkaar te verbinden. Zo geschiedde. Van december 2016 tot midden januari 2017 werd ’s avonds het licht ontstoken m.b.v. xenonlampen. De stralen ontmoetten elkaar onder andere in de vorm van een piramide.

Hans vertelt: "Oosterlicht is als een piramide van licht, met stralen van verbondenheid die en gevoel van geborgenheid in de duisternis geven. En die tevens invulling geven aan innovatief denken waar we in de Achterhoek goed in zijn."

En zo kon menig inwoner ’s avonds genieten van een wonderschoon verstild beeld. Soms was de avond zo helder en koud dat de sterren er rond omheen schitterden en de sneeuw de krakende voetstappen van de geïnteresseerden dempte.

Het plan werd bedacht om allerlei geïnteresseerden uit te nodigen dit in beeld vast te leggen. En zo gingen in koude winteravonden vele amateurfotografen op pad om het spookjesachtige beeld vast te leggen. Het fantastische resultaat is te zien in de foto-expositie Oosterlicht Verbindt!Foto: Jan Besselink

« Terug naar overzicht