JAFA Festival

U bevindt zich hier: Home » Voorstellingen » Detail

  • Per maand
  • Op datum
JAFA Festival

Info & Tickets

Datum:

za 01 apr 2017

Aanvang:

19:30 uur

Prijs:

Geen rang (volloopplaatsen): € 3,00

Zaal:

DRU Cultuurfabriek

Genre:

Jeugd Film

Ga je mee? VCalendar
01
Apr
JAFA Festival:

Op zaterdag 1 april 2017 vindt het jaarlijkse regionale filmfestival JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats in de DRU Cultuurfabriek. Het thema van deze achtste editie luidt ‘Leef’. Tijdens het festival tonen enkele honderden middelbare scholieren uit de Achterhoek hun zelfgemaakte korte films op groot scherm aan het publiek en maken daarbij kans op bijzondere prijzen, waaronder festivalkaarten voor Huntenpop.

Het voortraject van JAFA
De afgelopen maanden maakten duizenden leerlingen van acht middelbare scholen uit de regio kennis met het vak van film maken. Nadat ze diverse lessen van CKV-docenten en workshops hebben gevolgd, werkten ze in groepen aan de productie van een live action fictie & clip, 1-minuutfilm, animatie en documentaire. Rondom het thema ‘Leef’ schreven de leerlingen hun eigen script, zorgden ze voor de regie, het acteerwerk, het filmen en de montage. In februari vonden de voorselecties in de scholen plaats voor de finale in de DRU Cultuurfabriek. 

De festivalavond
Tijdens de festivalavond op zaterdag 1 april krijgen de filmmakers, klasgenoten, vrienden/familie en andere filmliefhebbers de mogelijkheid om de producties te zien. Deze worden door een vakjury beoordeeld op onder andere originaliteit en filmische aspecten als scenario, vormgeving, camera werk en montage. Aan het eind van de festivalavond maakt de jury bekend welke leerlingen naar huis gaan met de Film Award. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS). Eerdere deelnemers vielen op het NFFS flink in de prijzen en mochten zelfs afreizen naar het Europees filmfestival voor scholieren in Griekenland ingezonden.

Meer informatie over het festival op www.jafafestival.nl

« Terug naar overzicht
Dru Cultuur Fabriek

Ga je mee?

Nodig iemand uit om met u mee te gaan naar de voorstelling 'JAFA Festival'. Als u het onderstaande formulier invult, krijgt degene die u uitnodigt automatisch bericht.

Mijn gegevens:

Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:

Verzenden

Inschrijven wachtlijst

Zet in agenda

Zet deze voorstelling in uw persoonlijke agenda

Verzenden