Bekijk nu het filmprogramma van de DRU Cultuurfabriek!
08.01.2018

Van oscarwinnende titels tot verborgen parels; voor het komende seizoen is het gelukt een gevarieerd aanbod op te zetten en we zijn er trots op! Bekijk in de agenda het volledige programma.

 

 

Bølgen, 21 februari
Tachtig jaar geleden werden in Noorwegen een aantal dorpen compleet weggevaagd door een tachtig meter hoge vloedgolf die werd veroorzaakt door een ingestorte bergwand. Er vielen veel slachtoffers. De ervaren geoloog Kristian heeft nu de belangrijke opdracht om de bergwand van het Noorse fjordendorp Geiranger in de gaten te houden. lees meer

The Gift, 4 maart
Aan de hand van de film ‘The Gift’ gaat psycholoog Joop Roelofs in op het thema ‘Intieme Vreemden!’. De film vertelt het verhaal van Simon en Robyn, een jong echtpaar, van wie het leven gaat zoals gepland is, totdat ze een kennis van de middelbare school ontmoeten en hun wereld in een neerwaartse spiraal terecht komt. lees meer

Sprakeloos, 7 maart
Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn theatrale, levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Jammerlijke kreten en brabbeltaal is alles wat er overblijft van haar spraak. Daarnaast worstelt Jan in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. lees meer

Casper & Emma de Bergen in, 21 maart
Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt in de Noorse bergen ver weg van de bewoonde wereld. Niet alleen Caspers’ ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader. Casper probeert om Emma’s moeder en Aksel aan elkaar te koppelen, want hij vindt het zielig voor Emma dat zij haar vader zo mist. lees meer

Verkiezingsavond/ Amnesty met Layla M, 21 maart
De 18-jarige moslima Layla is van Marokkaanse afkomst, maar geboren en getogen in Amsterdam. Ze voelt zich steeds vaker minder thuis in Nederland door het heersende negatieve beeld over Marokkanen en de islam. Langzaam radicaliseert ze tot grote schrik van haar liberale ouders. lees meer

The Family Fang, 4 april
Annie (Nicole Kidman) en Buster Fang (Jason Bateman) hebben het grootste deel van hun volwassen leven besteed aan het creëren van zoveel mogelijk afstand tussen hun ouders, beide beroemde kunstenaars, en henzelf. Maar na een onwaarschijnlijk ongeval worden broer en zus gedwongen om voor het eerst in tien jaar terug te keren naar huis. lees meer

Eye in the Sky, 8 april
Aan de hand van de film ‘Eye in the Sky’ gaan we in op het thema ‘Duivelse Dilemma’s!’ De film vertelt het verhaal van Kolonel Catherine Powell die met haar team een drone-missie leidt om terroristen gevangen te nemen. Wanneer de omstandigheden plotseling veranderen komen zij voor moeilijke beslissingen te staan. lees meer

Moana (Vaiana), 18 april
Prinses Moana is de dochter van het opperhoofd van haar stam en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt. lees meer

King of the Belgians, 18 april
De koning der Belgen Nicolas III is op staatsbezoek in het Turkse Istanboel wanneer zijn koninkrijk uiteenvalt: Wallonië heeft zich onafhankelijk verklaard. Hij moet onmiddellijk terug om zijn land te redden, maar een krachtige zonnestorm verstoort alle telecommunicatie en legt het luchtverkeer plat. Hij moet dus iets anders verzinnen. lees meer

Uilenbal, 2 mei
De 8-jarige Meral moet na een verhuizing erg wennen op haar nieuwe school en het maken van nieuwe vrienden valt ook niet mee. Als ze in haar slaapkamer een muis vindt, besluit ze die mee te nemen op schoolkamp zodat haar moeder de muis niet kan vergiftigen. Maar een muis meenemen op schoolkamp, is dat wel zo handig? lees meer

Me before you, 2 mei
Voormalig bankier William Traynor (Sam Claflin) was een actieve levensgenieter totdat hij als gevolg van een verkeersongeluk twee jaar geleden veelzijdig verlamd raakte. Zijn laatste wens is om zijn leven te beëindigen, maar zijn ouders hebben daar moeite mee. lees meer

Loving, 16 mei
Richard en Mildred Loving, een blanke man en Afro-Afrikaanse vrouw, trouwen in 1958 in Virginia en worden vervolgens gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. In de jaren vijftig en zestig zijn interraciale huwelijken in het zuiden van Amerika verboden en strafbaar. Ze krijgen te horen dat de straf alleen vervalt als ze de staat verlaten. lees meer

Mustang, 30 mei 
Turkije, in het begin van de zomer. In een klein dorp groeien de weeskinderen Lale en haar vier zussen op bij hun grootmoeder en tante. Op een dag lopen ze van school naar huis terwijl ze heel onschuldig spelen met een aantal jongens. In het dorp zorgt dit immorele spel voor een schandaal met onverwachte consequenties. Het huis van de meisjes verandert geleidelijk in een gevangenis. lees meer