Theater in de DRU Cultuurfabriek!
08.01.2018

 

Martijn Koning, 16 februari
Martijn Koning doet het op zijn manier. Een microfoon, een kruk en wat glazen water. Meer heeft hij niet nodig om anderhalf uur los te gaan in stand-up comedystijl. Hij combineert rake one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig.

Muzenkwartet, 25 februari
Het Muzenkwartet is een strijkkwartet dat voornamelijk bestaat uit leden van Het Gelders Orkest. Tijdens hun concerten nemen ze je mee op een muzikale reis. Op zondag 25 februari speelt het Muzenkwartet een afwisselend programma met werken van Dvorak, Haydn en Schulhof. Hierbij omlijsten de vier musici hun programma met de meest bijzondere anekdotes over de te spelen werken.

Daniel Lohues, 1 maart
Traditiegetrouw gaat Daniël Lohues op tournee nadat hij in februari een nieuw album heeft uitgebracht. De troubadour uit Drenthe weet ieder theaterseizoen steeds meer harten te veroveren. Heb je eenmaal een voorstelling van Daniël gezien dan ben je verkocht. Nieuwe, eigengemaakte songs en waargebeurde verhalen over het leven en daarna, maar ook oudere nummers uit zijn inmiddels rijke oeuvre klinken in deze nagelnieuwe voorstelling vol troost, relativering en humor.

Sound of Silence, 9 maart (uitverkocht)
Met behulp van prachtige muziek, verhalen, anekdotes en beelden uit de roerige jaren 60 en 70 vertellen Joost en Niels op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes, de botsingen tussen de twee mannen, hun professionele scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981.

Fiep Fiep Vogeltje (2+), 11 maart
Fiep houdt van vogels en van tekenen. Vroege vogels, vrije vogels, het maakt niet uit. Plots blijft er nog maar één vogeltje over. Fiep raakt in paniek. Een wereld zonder vogeltjes klinkt als een lied zonder muziek. Dat gaat niet gebeuren! Fiep gaat op pad en komt van alles tegen… Fiep Fiep Vogeltje is een spannende en humoristische ontdekkingstocht voor kinderen vanaf 2 jaar. Met illustraties van Fiep Westendorp.

Javier Guzman, 16 maart
Javier Guzman wil zich even voorstellen. Netjes en keurig, zoals het hoort. Misschien ken je hem al van zeven avondvullende voorstellingen, vijf Sinterklaasconferences en een Oudejaarsconference. Maar durf jij te zeggen of je hem echt kent? En hoe spreek je zijn naam eigenlijk uit? In Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren. Dat hij nou eindelijk VERDOMME EEN KEER RUSTIG BLIJFT.

The Bluebettes, 23 maart
Met een flinke dosis energie, muzikaliteit en humor voeren The Bluebettes je terug naar de huiskamer, terug naar de platenspeler, voor een feest der herkenning vol swingende dansnummers, zoete koortjes en scheurende strotten.

Leon van der Zanden, 30 maart
In Kameleon doet cabaretier en publiekslieveling Leon van der Zanden waar hij uniek in is. Hij stemt zich af op alle aanwezigen en laat het onderbewuste van de zaal spreken. Daarmee komt zijn focus definitief op zijn bezoekers en op de avond zelf te liggen. Kameleon lijkt van toevalligheden aan elkaar te hangen maar elk moment blijkt onderdeel van een groots plan. Dit wordt een top avond voor cabaretliefhebbers!

JW Roy, 6 april
De Brabantse singer-songwriter JW Roy speelt met zijn band The Royal Family en vertelt verhalen zoals alleen hij dat kan: met passie, innemend maar overtuigend en humoristisch. Hij zingt over zijn eigen leven, maar ook over dat van anderen die dichtbij hem staan en situaties die hem opvallen. JW Roy bezingt het mooie, maar ook de vreemde vogels in zijn leven, van de maatschappij en van zijn genre: de Americana, country en roots-muziek.

Sven Ratzke, 7 april
Showvedette, extravagante entertainer, homme fatale en sympathieke diva... Vele titels zijn de Nederlands-Duitse theatersensatie Sven Ratzke al ten deel gevallen. In For One Night Only opent Ratzke de prachtige catalogus van muziek die hij met de jaren heeft verzameld. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue, maar ook speciaal voor hem geschreven nummers door grootheden als Rufus Wainwright en Fay Lovsky. En zoals altijd gehuld in prachtige couture en begeleid door de virtuoze Christian Pabst aan de vleugel.

Peter Pannekoek (try-out), 21 april (uitverkocht)
Later zal alles duidelijk worden. Wat de bedoeling was. En hoe het begon. Maar er is geen tijd te verliezen. Want het oude is aan het sterven en het nieuwe moet nog geboren worden. Dus nu is de tijd van monsters. Supertalent. Je kent cabaretier Peter Pannekoek van The Roast of Gordon, De Wereld Draait Door en Spijkers met Koppen. ‘Een jonge, sprankelende cabaretier die dit seizoen juichend kan worden binnengehaald.’ (NRC)

Kwatta Kweeste (6+), 9 en 10 juni
De Kwatta Kweeste is een familievoorstelling voor bange avonturiers en avontuurlijke bangeriken. Een voorstelling waarbij je niet rustig op je stoel zit, maar op reis gaat met het meisje Dorothy. Zij is verdwaald, vreselijk verdwaald in het land van Oz. Zij wil naar huis! Alleen de grote Mister Wizard schijnt haar te kunnen helpen. Maar waar is hij te vinden…?