nieuws

Donderdag 27 juni verkeershinder i.v.m. wielerronde lees meer

60
Foto-expositie Parels van de Achterhoek in de foyer
12.11.2018

Een half jaar lang trok fotografe Jessica de Lepper met journalist Erik Hagelstein door het land voor het project Parels van de Achterhoek. Het resultaat is een boek waarin twintig levensverhalen zijn vastgelegd van Achterhoekers die nationaal en soms internationaal furore maakten. Ze zijn het bewijs dat je met talent en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen. Ook en misschien wel vooral als je uit de Achterhoek komt.

Boek Parels van de Achterhoek
Parels van de Achterhoek is een boek vol met prachtige persoonlijke, openhartige verhalen en eigenzinnige foto’s van Achterhoekers als Bert Wagendorp, Guus Hiddink, Bennie Jolink, Nout Wellink, Gijs Jolink, Lonneke Sloetjes en Annemarie Jorritsma. Maar ook verrassende verhalen van een adviseur van het Witte Huis, de ambassadeur van Japan, een nanotechnoloog en een weergaloze jazzpianist. 

Foto-expositie
Een selectie portretten uit het boek, gemaakt door Jessica de Lepper (Doetinchem, 1975) is tot en met 22 december te zien in onze foyer. Jessica is autodidact, maar studeerde ook aan de Fotovakschool in Apeldoorn. De portretfoto’s worden geëxposeerd met een bijpassende tekst. Door middel van QR-codes zijn filmpjes van de Parels te bekijken.