Dinsdag 01.08 2017
Dinsdag 01.08 2017
toegang gratis
toegang gratis

Zomerse pianoconcerten

Aanvang: 19:30
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Special

In het kader van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve verzorgen internationale studenten tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in onze theaterzaal. Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld.

Voor de pianoconcerten zijn geen kaarten nodig.

Vanavond spelen: Pianoduo Dorota Motyczynska en Pawel Motyzcynki (Polen)

Dorota Motyczynska werd geboren in 1990. Ze studeerde aan de Academie voor Muziek in Katowice in de klas van Prof. Zbigniew Raubo, waar ze in 2014 afstudeerde met hoge onderscheiding. Ze studeerde daarnaast ook klavecimbel bij Prof. Marek Toporowski en historische piano bij Katarzyna Drogosz. Dorota is finaliste van de Poolse Nationale Chopin Piano Wedstrijd in Warschau. Daarnaast won ze ook een speciale award bij de Internationale Chopin Wedstrijd in Narva en de 3de prijs bij de Internationale Piano Wedstrijd FORUM PER TASTI in Banská Štiavnica, Slovakije en de 1ste prijs bij het Chopin Piano Tournament of Halina and Ludwik Stefański in Krakau. Ze speelde ook tijdens festivals zoals het International Festival of Young Music Competition Laureates in Katowice, waar ze Bach’s Goldberg Variaties vertolkte.

Paweł Motyczyński begon zijn muziekstudies op 8-jarige leeftijd bij Lidia Marek en Krystyna Moszyńska. In 2013 studeerde hij af aan het conservatorium van Krakau in de klas van Prof. Mirosław Herbowski. Hij is laureaat van meerdere nationale en international pianowedstrijden:de International Young Pianist Competition "Arthur Rubinstein in memoriam", de "Young Scene" tijdens het Pools Piano Festival, het National Festival “Talents Week”, het Chopin Halina & Ludwik Sefański Piano Tournament, de Nationale F. Chopin Piano Wedstrijd. Hij leidt reeds een actief concertleven, waarbij hij een breed repertoire vertolkt tijdens recitals in Polen en in het buitenland. Hij trad op in festivals zoals het “Wawel at Dusk” (Krakau), “Piano Plage” (Ouisterham, Frankrijk), „Over the Clouds” (Wiener Neustadt, Oostenrijk) en het Internationaal Chopin Piano Festival in Duszniki-Zdrój. Verder concerteerde hij ook in het koninklijk paleis en het Chopin Museum in Warschau, de geboorteplaats van Chopin in Żelazowa Wola ,de "Atma" villa (het Karol Szymanowski museum) in Zakopane, de Filharmonie van Krakau, en in Oostenrijk, Duitsland, Slovakije, Hongarije, Oekraïne en Finland.

Programma:         M. Clementi         - Sonata Es-dur op. 14 no. 3

  1. Debussy - Petite Suite
  2. Rachaninov - Six Morceaux op. 11

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.



Bekijk ook