nieuws

Eerste editie van Tribute @ the Park lees meer

60
Aanvang: 13:15
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Reguliere film, Lezing

Aan de hand van de film Monsieur Chocolat gaat psycholoog Joop Roelofs in op het thema ‘Anders Zijn!'.

Inleiding op het thema
Het beeld dat jij over jezelf hebt wordt ondermeer bepaald hoe anderen over jou denken en dat ook naar jou toe uiten. Hun opmerkingen en gedragingen kunnen positief zijn, maar ook negatief, afkeurend en zelfs agressief. Vooral wanneer men vindt dat jij niet voldoet aan bepaalde eigenschappen, voorwaarden en kenmerken. En dat is des te pijnlijker wanneer men over kenmerken valt, waaraan jijzelf maar weinig kunt doen, zoals bijvoorbeeld geslacht, uiterlijk, huidskleur, afkomst, cultuur, leeftijd en levensovertuiging. Vaak zijn het personen uit dominante groepen in de samenleving die bepaalde vooroordelen en stereotypen over hun medemensen hebben. Hierdoor worden zij ten onrechte gediscrimineerd met grote negatieve gevolgen op allerlei gebied. Zij krijgen daardoor geen ruimte om zich te ontplooien en zichzelf te zijn.

Inleiding op de film
De film vertelt het verhaal van Rafael Padilla die werd geboren in 1860 in Cuba en bekend stond als de clown Chocolat. Hij was de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk die een groot succes had aan het einde van de 19e eeuw. Deze kenmerkende figuur van zijn tijd zorgde ervoor dat hij de lieveling van Montmartre werd, die Toulouse Lautrec (bekende schilder) inspireerde en die in de eerste films van de gebroeders Lumière verscheen. Tevens was hij de eerste kunstenaar die in commercials verscheen. Chocolat stierf in anonimiteit in Bordeaux in 1917. Deze film schetst het vergeten verhaal van een buitengewone man.

Frankrijk

Drama / Biografie

119 minuten
Vanaf 12 jaar

Geregisseerd door Roschdy Zem
met.
Met Omar Sy (ondermeer bekend van de films Samba, Demain tout commence en vooral van de Franse filmhit Intouchables), James Thierrée en Noémie Lvovsky.

Entree € 12,50 inclusief pauzeconsumptie. Wanneer je bij de receptie ook een ticket voor de filmlezing van 3 december koopt, betaal je slechts € 22,50.
Deze film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden 
(aanvang 14:00 uur, entree € 8,50 inclusief pauzeconsumptie).

KOOP TICKETS

Bekijk ook