nieuws

Platenliefhebbers komen naar SSP hal lees meer

60
Zondag 22.10 2017
Zondag 22.10 2017
tickets €2 50
tickets €2 50

Hapje Cultuur over Nepal en Tibet

Met Marieke van den Brink
Aanvang: 11:30
DRU Industriepark
Genre: Hapje Cultuur

Op zondag 22 oktober vertelt Marieke van den Brink tijdens Hapje Cultuur over haar net verschenen boek 'Nepal & Tibet, goden en devotie'. Hoe twee reizen, in 2011 en 2013, naar beide landen haar hebben geïnspireerd voor het schrijven van dit boek.

In ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’ beschrijft Marieke hoe de mensen hun geloof in het dagelijkse leven hebben verweven. Van godenwereld tot aan alle bijbehorende rituelen. Beleef haar reis met haar mee langs dorpen, steden en kloosters. Van Kathmandu en zijn vallei tot aan Rongphu, het hoogstgelegen klooster ter wereld, in Tibet. Reisverhalen met aandacht voor geschiedenis, maatschappelijke onderwerpen en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking.

Na de lezing is er de mogelijkheid om het boek te kopen. Met een deel van de opbrengst van het boek steun je Stichting Veldwerk in het Dhading district in Nepal. Hiermee realiseert de stichting betere leefomstandigheden voor kansarme vrouwen uit deze dorpen.

In de foyer van de DRU Industriepark is van 15 oktober tot 17 november de foto-expositie over Nepal & Tibet van Marieke van den Brink te zien. 

KOOP TICKETS