nieuws

Aanstaande zaterdag: ABBA FEVER lees meer

60
Aanvang: 13:15
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Reguliere film, Lezing

Aan de hand van de film In A Better World (Oscar-winnaar 2011) gaat psycholoog Joop Roelofs in op het thema ‘Vergeving!'.

Inleiding op het thema
In je leven krijg je - zowel als kind en als volwassene - vaak te maken met onrecht en in een aantal gevallen zelfs met verbaal en fysiek geweld. De vraag is dan, hoe je daarop moet reageren. Passief: met vluchtgedrag, begrip, geduld en verdringing of juist actief: met overreacties als wraak en vergelding. En dat laatste leidt dan weer tot een toename en een spiraal van geweld. Een goede manier om deze geweldspiraal te doorbreken is vergeving. Want alleen met de bevrijdende vergeving laten alle betrokkenen het beperkende verleden en het heden los en krijgen zij weer de mogelijkheid op een nieuwe toekomst. Maar zowel een ander vergeven als een ander om vergeving vragen zijn complexe zaken en vragen ook veel moed en vooral inzicht in de eigen emoties. Waardoor velen helaas liever van vergeving afzien.

Inleiding op de film
Anton is een dokter die op en neer reist tussen een idyllisch dorpje in Denemarken en zijn werk in een Afrikaans vluchtelingenkamp. In deze twee totaal verschillende werelden worden hij en zijn familie geconfronteerd met conflicten die hen dwingen de moeilijke keuze te maken tussen wraak of vergeving. Anton en zijn vrouw Marianne, die twee jonge zonen hebben, zijn uit elkaar maar worstelen met de beslissing om te scheiden. Hun oudste zoon, de 10-jarige Elias, wordt op school gepest. Hier komt verandering in wanneer Christian, een net verhuisde klasgenoot uit Londen, het voor hem opneemt. De moeder van Christian is overleden aan kanker en hij heeft moeite dit verlies te verwerken. Al snel worden Elias en Christian hechte vrienden, maar wanneer Elias door Christian wordt betrokken bij een gevaarlijke wraakactie met tragische consequenties, dan heeft dat een grote impact op hun leven en dat van hun ouders. Denemarken / Zweden

Drama / Romantiek

119 minuten
Vanaf 12 jaar

Oscar-Winnaar 2011 voor beste niet Engelstalige film!


Geregisseerd door Susanne Bier
met.
Met Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm en Ulrich Thomsen.

Entree € 12,50 inclusief pauzeconsumptie. Wanneer je bij de receptie ook een ticket voor de filmlezing van 8 oktober koopt, betaal je slechts € 22,50.
Deze film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden 
(aanvang 14:00 uur, entree € 8,50 inclusief pauzeconsumptie).

 

KOOP TICKETS