Zaterdag 23.062018
Zaterdag 23.062018
tickets €1500
tickets €1500

Ben je helemaal koekoek!: Ik zag twee beren en TEDtalk Danny Jacksteit

Aanvang: 16:00
Conferentiezaal
Genre: Toneel

Professor Dr Swart heeft maar één missie: depressie-bestrijding. Ze heeft haar hele leven gewijd aan het vinden van de juiste oplossing om depressie te bestrijden. Na jarenlang onderzoek heeft ze het perfecte bestrijdingsplan opgezet. Nu is het moment aangebroken dat het plan bekend gemaakt wordt. Het bestrijdingsplan is wetenschappelijk onderbouwd, getest en bewezen, het werkt op lange en korte termijn. En als bestrijden niet meer mogelijk is, dan is het zaak om de depressie zo snel mogelijk de kop in te drukken. Maar niet alles gaat volgens plan…

Tekst/spel/productie:   Nardy Robben
Regie:                         Elisabeth Boor

Aansluitend aan de voorstelling Ik zag twee beren is er de TEDtalk van Danny Jacksteit.

De mens is geprogrammeerd om de omgeving te scannen op gevaar. Iedere impuls of observatie gaat eerst door dit filter. Waarna wij, vaak onbewust, besluiten te vluchten, te vechten of te benaderen. Lukt het jou om dit filter uit te zetten? En als dit niet lukt wat is dan het effect op de ander? Danny geeft het antwoord en zet hij je aan het denken over vooroordelen! Het is 11 januari 2013 als bij Danny Jacksteit uit Enkhuizen de stoppen volledig doorslaan. In een psychose steekt hij zijn auto in brand, gooit huisraad naar hulpverleners, klimt bijna naakt op het dak van zijn huis en dreigt zichzelf iets aan te doen. Danny wordt gedwongen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Danny Jacksteit helpt tegenwoordig als ervaringsdeskundige andere mensen die psychisch de weg kwijt zijn. “Voor het eerst van mijn leven durf ik te zeggen dat ik echt gelukkig ben. En dat gevoel creëer ik helemaal zelf.”

Deze voorstellingen vinden plaats in het kader van het kleinschalige interactieve theaterfestival ‘Ben je helemaal koekoek!’ en worden georganiseerd door Karin Willemsen.

Na afloop een hapje eten? Reserveer een tafel in grand café Het Schaftlokaal via telefoonnummer 0315 - 820 201 of klik hier

KOOP TICKETS