Zaterdag 28.072018
Zaterdag 28.072018
toegang gratis
toegang gratis

Zomerse pianoconcerten

Aanvang: 19:30
Ouhrlokaal
Genre: Special

Let op: de locatie van de 4 pianoconcerten is gewijzigd van het Ouhrlokaal naar de Rabobankzaal.

In het teken van de internationale muziekzomer “Campus Cleve” brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis). Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld.

 

Carmen Geutjes (Duitsland)

Carmen Geutjes  werd geboren in 2003 en kreeg op haar 5e haar eerste pianolessen van Carol Gilges. In 2013 slaagde ze als 10-jarige voor het toelatingsexamen voor de jong talent afdeling van het Robert Schumann Conservatorium in Düsseldorf en is daar sindsdien jongstudente. Carmen krijgt les van Prof. Paolo Giacometti. 

Ze won diverse prestigieuze pianoconcoursen, waaronder  in 2013 de 1e Prijs bij het Steinway Pianoconcours in Hamburg en in 2014 de 1e Prijs bij het internationale Pianoconcours in Granada (Spanje). Vorig jaar werd ze bij het Klavierpodium in München verkozen tot „Virtuoze 2016“ en won daar verder nog de „Aslamas Camerata Prijs“, „Klavierpodium-Crescendo Prijs“, „Chance Festival-Prijs“ en de „Academie-Prijs“. Bij het internationale Bodensee Pianoconcours 2017 won ze de publieksprijs.

Verder volgde zij nog masterclasses bij Prof. Barbara Szczepanska, Prof. Boguslaw Jan Strobel, Prof. Justas Dvarionas en Prof. Elena Levit en maakte in November 2015 haar debuut als soliste met het orkest Sinfonietta Keulen.

De jonge pianiste presenteerde haar veeleisend repertoire in belangrijke zalen zoals de Laeiszhalle Hamburg, Philharmonie Essen, Robert-Schumann-Zaal Düsseldorf, Harenberg City-Center Dortmund, Stadthalle Mülheim, Konzertzaal Lindau, Rathaus Recklinghausen, Cultuurkerk Bottrop, Wasserburg Ratingen, Audimax Kleve, Tonhalle Geldern, Schlösschen Borghees Emmerich, Cultuurkerk Goch evenals in Boxmeer (Nederland), Granada(Spanje) en Chongqing (China).

Programma:

  • L. van Beethoven
  • F. Chopin

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.

 

Aanvang 19:30 uur | Ouhrlokaal | Gratis entree

In tegenstelling tot vermelding in de zomerbrochure, vindt dit concert niet plaats in de Rabobankzaal maar in het Ouhrlokaal.