Dinsdag 24.072018
Dinsdag 24.072018
toegang gratis
toegang gratis

Zomerse pianoconcerten

Aanvang: 19:30
Ouhrlokaal
Genre: Special

Let op: de locatie van de 4 pianoconcerten is gewijzigd van het Ouhrlokaal naar de Rabobankzaal.

In het teken van de internationale muziekzomer “Campus Cleve” brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis). Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld.

Nicolas Absalom (Groot Brittannië)

Nicolas Absalom werd geboren in Brussel in 1999. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn 1ste pianolessen aan de academie van Elsene (Brussel), waar hij naast piano ook gedurende 4 jaar viool studeerde.

Hij won prijzen bij verschillende wedstrijden: het Concours de piano de Liège, het Concours Classissimo, de Steinway Piano Wedstrijd en de Rotary-Breughel wedstrijd, waar hij een speciale prijs voor beste interpretatie won. Op 14-jarige leeftijd werd hem een studieplaats aangeboden aan de Chetham’s School of Music en werd hij toegelaten als jongstudent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij momenteel studeert bij Prof. Johan Schmidt en Yuka Izutsu.

Nicolas vervomaakte zich verder tijdens masterclasse en concerteerde in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Kroatië.

 

Programma:

  • J.S. Bach
  • R. Schumann
  • C. Debussy
  • S. Prokofiev

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.

 

Aanvang 19:30 uur | Ouhrlokaal | Gratis entree

In tegenstelling tot vermelding in de zomerbrochure, vindt dit concert niet plaats in de Rabobankzaal maar in het Ouhrlokaal.