nieuws

Eerste editie van Tribute @ the Park lees meer

60
Zaal open: 14:30
Ouhrlokaal
Aanvang: 15:00
Genre: Pop

Plat Gespöld geeft streektaalmuzikanten een podium om in een gemoedelijke sfeer muziek te maken. Voor de vijfde editie keert het streektaalfestival op zondag 9 september terug naar de DRU Industriepark te Ulft. Hoofdacts zijn de onlangs nog in brons vereeuwigde Ferdi Joly en de befaamde Ulftse Nachtegalen onder leiding van Ben Simmes. De Nachtegalen zingen liedjes van bekende streektaalmuzikanten. Ook het jonge talent komt aan bod samen met gitarist/zanger en schrijver Stef Woestenenk. Olaf Putker uit Zutphen komt met band om twee nummers te spelen die door Stef Woestenenk voor hem vertaald zijn.

Ten opzichte van voorgaande jaren is een belangrijke wijziging doorgevoerd. De genomineerden voor De Gelderse Kleiroze (DGK) krijgen een kwartier de kans om op het podium het beste van henzelf te laten zien en horen. De genomineerden voor het haevige streektaallied in 2017 zijn Bonne Route met Vri-jheid, Hein Migchelbrink met Ik gao toch maor deur en Henry Welling met Lang van huus. De jury bestond dit jaar uit de radiomakers van de lokale omroepen. Het publiek in de zaal krijgt dit jaar de kans om te stemmen op zijn favoriet. Na het optreden van de drie genomineerden worden de publieksstemmen opgeteld bij de stemmen van de vakjury. Dat levert nog maar één winnaar van DGK op die een sculptuur vervaardigd door cliënten van Elver, gevestigd in ’t Brewinc te Doetinchem, krijgt overhandigd. Vorig jaar won Ben Lukassen de vakjuryprijs met 't Ni-js van alle lieve mensen en De Boetners de publieksprijs met Zo wiet weg. 

Ook het jonge talent komt aan bod samen met gitarist/zanger en schrijver Stef Woestenenk. Olaf Putker uit Zutphen komt met band om twee nummers te spelen die door Stef Woestenenk voor hem vertaald zijn.

Mag worden: Ook het jonge talent komt aan bod: Olaf Putker uit Zutphen komt met band om twee nummers te spelen die door Stef Woestenenk voor hem vertaald zijn.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.


Ga voor meer informatie naar het Facebook event en word lid van de Facebook groep om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het poppodium.

KOOP TICKETS

Bekijk ook