nieuws

Eerste editie van Tribute @ the Park lees meer

60
Woensdag 21.11 2018
Woensdag 21.11 2018
toegang gratis
toegang gratis

Boekpresentatie Echt doen wat nodig is

Over jeugdhulp
Aanvang: 11:00
Conferentiezaal
Genre: Special

Veel gemeenten (en ook de gemeente Oude IJsselstreek) kampen met forse tekorten op o.a. de jeugdhulp. Hoe realiseren we samen de broodnodige veranderingen in de sector? Hoe voorkomen we dat pijnlijke gevolgen bij kinderen, jongeren en ouders worden gelegd?

Tegendraadse oplossingen voor de jeugdhulp
Ben jij benieuwd naar tegendraadse oplossingsrichtingen uit wetenschap en beroepspraktijk? Oplossingen die de weg wijzen naar een jeugdhulp waarin gezagsvolle en vakkundige professionals (eindelijk) kunnen doen wat écht nodig is.

Kom naar de presentatie en denk mee over de oplossingen
Op woensdag 21 november 2018 wordt het boek Écht doen wat nodig is gepresenteerd op het DRU Industriepark in de gemeente Oude IJsselstreek. Deze bijeenkomst is tegelijkertijd de eerste inhoudelijke bijeenkomst van het Alternatieven-kabinet.

Het Alternatieven-kabinet is een initiatief van Stichting Beroepseer en bestaat uit professionals die hun kennis, ethiek en ervaring inzetten om tot sociaal-duurzame alternatieven te komen. Het Alternatieven-kabinet wil laten zien hoe het beter, slimmer en duurzamer kan.

Na de presentatie wordt er op basis van het boek tijdens het eerste ‘alternatieven-lab’ gezocht naar duurzame oplossingen voor de problemen in de jeugdhulp. De bijeenkomst duurt van 11.00 tot 16.30 uur.

Aanmelden voor de conferentie
Wie bij de presentatie aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden per e-mail bij Maurits Hoenders: m.hoenders@beroepseer.nl. Vermeld in de mail s.v.p. voor- en achternaam, beroep/functie en organisatie.

Bekijk ook