nieuws

Donderdag 27 juni verkeershinder i.v.m. wielerronde lees meer

60
Zaterdag 17.112018
Zaterdag 17.112018
toegang gratis
toegang gratis

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Aanvang: 12:00
DRU Cultuurfabriek
Genre: Special

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek brengt Achterhoekse locaties en artiesten samen en presenteert dit onder één paraplu. Het initiatief van DRU Cultuurfabriek en Behind The Corner, wat begon als een avond op één locatie, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement verspreid over tientallen locaties met honderden deelnemers. Dag van de Achterhoekse Popmuziek wordt mede mogelijk gemaakt door CEPA.

In verband met de intensieve samenwerking tussen Arriva en de DRU Cultuurfabriek is er besloten het podium te verplaatsen naar het meest spectaculaire podium van DAP tot nu toe: de trein!

Van 10:00 tot 15:00 uur is er een programma samengesteld op de lijnen Winterswijk- Doetinchem en Winterswijk- Zutphen. Ga voor het blokkenschema en het totaaloverzicht van Dag van de Achterhoekse Popmuziek naar de website:
www.dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl

In de DRU Cultuurfabriek zal de fotografe Jessica de Lepper
een selectie uit Parels van de Achterhoek exposeren.

Een half jaar lang trok fotografe Jessica de Lepper met journalist Erik Hagelstein door het land voor het project Parels van de Achterhoek. Het resultaat is een boek waarin twintig levensverhalen zijn vastgelegd van Achterhoekers die nationaal en soms internationaal furore maakten. Ze zijn het bewijs dat je met talent en doorzettingsvermogen heel ver kunt komen. Ook en misschien wel vooral als je uit de Achterhoek komt.

Eigenzinnige foto’s van Achterhoekers als waaronder ook vele Achterhoekse muzikanten als Bennie en Gijs Jolink. Het boek is geschreven door Erik Hagelstein, niet geheel toevallig ook bekend als Achterhoekse muzikant.