Zondag 09.122018
Zondag 09.122018
toegang gratis
toegang gratis

De Doorbraak Achterhoek

Zaal open: 15:00
Popzaal - staanplaats
Aanvang: 15:30
Genre: Special

Wat willen we nou echt met De Doorbraak?
En.. helpt een basisinkomen je uit de armoede?

De derde De Doorbraak-bijeenkomst bestaat uit twee gedeelten. Allereerst gaan we in op het doel van De Doorbraak. Want we hebben inmiddels twee drukbezochte bijeenkomsten achter de rug.
 

En daarmee wordt onze richting en insteek ook steeds duidelijker. We moeten voorkomen dat we met het snel zoeken naar oplossingen niet voor lapmiddelen kiezen. Het gaat erom de kern van de problemen te achterhalen, omdat je ze daarmee kunt helpen voorkomen en goed gefundeerde oplossingen kunt bieden.

Een mooi voorbeeld deed zich voor tijdens de voorgaande bijeenkomst.
Hierbij ging het over de problematiek van groepen (hang)jongeren en de oplossingen die daar voor geboden worden. Duidelijk werd dat de focus veel meer moet komen te liggen op het voorkomen dat het misloopt. Welke Doorbraak is daar voor nodig?

Kortom, in De Doorbraak willen we met bevlogen mensen in een open gesprek op zoek naar de wortels van waar we vandaan komen. Zodat we iets raken, wat we misschien waren kwijtgeraakt. Door oorspronkelijk te denken, creëren we nieuwe inzichten om van daaruit nieuwe verbindingen te leggen.

Meld je aan voor het Facebook event.