nieuws

Permanente ruimte te huur lees meer

60
Vrijdag 08.022019
Vrijdag 08.022019
uitverkocht €2025
uitverkocht €2025

Operatie Geslaagd

Aanvang: 20:00
Rabobankzaal
Genre: Muziektheater

Operatie Geslaagd is een muzikale tijdreis, die je beetpakt vanaf de openingsklanken en je pas weer loslaat na het laatste nummer. Erik Krikke viel na zijn uitzending naar Afghanistan ten prooi aan Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). In de muzikale theatervoorstelling ‘Operatie Geslaagd’ neemt hij je mee door zijn ervaringen die daar aanleiding voor waren. Maar ook over hoe hij op eigen kracht, met hulp van zijn thuisfront en van Defensie, inmiddels weer volop in het leven staat. ‘Operatie Geslaagd’ staat garant voor een avond muziektheater die raakt. Een voorstelling met ruimte voor de lach én de traan.

‘Operatie Geslaagd’ verhaalt op aangrijpende wijze over het werk van militairen in het uitzendgebied. Erik was operatieassistent chirurgie in het NAVO-hospitaal op Kandahar Airfield. Daar werd dag en nacht hard gewerkt om levens te redden. Het onder oorlogsomstandigheden opereren van zwaargewonde slachtoffers waren ervaringen die Erik onder de huid gingen zitten. Jaren later kreeg hij PTSS en moest hij zijn zwaarste gevecht voeren: de strijd met zijn herinneringen, maar bovenal met zichzelf.

Erik vertelt tijdens de voorstelling openhartig over zijn ervaringen. Hij vertelt op zijn eigen wijze met ruimte voor een lach, maar ook een traan. Hij vertelt chronologisch en in de tegenwoordige tijd, waardoor je meteen midden in de aangrijpende belevenissen belandt. De normale man die zijn gezin achterlaat. Door alles wat hij meemaakt komt hij als een andere man terug. De verhalen worden ondersteund en afgewisseld door wereldberoemde en eigengemaakte songs. Erik maakt deel uit van de band Silhouette. Deze gecommitteerde groep muzikanten en vrienden heeft meer dan 25 jaar podiumervaring en is een bekende in de theaters.

‘Operatie Geslaagd’ is inmiddels een bekende titel, een unieke combinatie van het gelijknamige boek, theater en muziek. Laat je verrassen en verrijken door deze bijzondere muzikale voorstelling.

Bezetting
Erik Krikke                          vocals
Bas Rysavy                         vocals, gitaar
Danny Rysavy                   vocals
Fondy Hartman                 vocals, gitaar
Gijs Pelgrom                     vocals, drums, percussie
Marcel Peters                   vocals, basgitaar, contrabas
Marijn Meijer                   vocals, piano, keyboard, viool

Meld je aan voor het Facebook event.

DEZE SHOW IS UITVERKOCHT. JE KUNT JE AANMELDEN VOOR DE WACHTLIJST DOOR EEN E-MAIL TE STUREN NAAR INFO@DRUCULTUURFABRIEK.NL MET NAAM EN TELEFOONNUMMER. MOCHTEN ER KAARTEN TERUGKOMEN, DAN WORD JE OP VOLGORDE VAN INSCHRIJVING OP DE WACHTLIJST GEBELD.