Zaal open: 19:15
DRU Cultuurfabriek
Aanvang: 19:30
Deurprijs: €17,50
Genre: Tribute, Special, Reguliere film

Bij de bekende filmspecials van de DRU Cultuurfabriek staat altijd een muzikant of band centraal die een grote rol (heeft) gespeeld in de muziekgeschiedenis. Deze keer de spot on Eric Clapton.

Al vier decennia houdt Eric Clapton de erfenis van de Britse blues levend in de mainstream rock. Vanaf zijn tijd bij de Yardbirds en John Mayall, gedurende zijn periode als gitaargod bij Cream en Blind Faith en uiteindelijk ook op zijn kalmere soloalbums, bewees Clapton een van de succesvolste rockmuzikanten te zijn. Vanwege zijn supersterrenstatus als gitarist dook Clapton op naast de grootste acts van de twintigste eeuw. Zo speelde hij de solo op While My Guitar Gently Weeps van The Beatles, speelde hij mee tijdens The Bands Last Waltz en nam hij een album op met B.B. King. ‘Slowhand’ overwon veel persoonlijke tegenslagen en kan inmiddels terugkijken op een lange en productieve loopbaan.

In het filmhuis draait om 19:30 uur de docu “Life in 12 Bars” op een filmscherm van 7x13 meter met subliem geluid.

Om 22:00 uur is het tijd voor een spetterend optreden van de Claptunes in het poppodium. Claptunes neemt je mee langs de songs van Cream, Blind Faith,
Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand.
Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton 'classics' als: Cocaine, Wonderful Tonight, Sunshine of your love en Crossroads komen uiteraard voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers helemaal op hun wenken worden bediend.

Ga voor meer informatie naar het Facebook event en word lid van de facebookgroep om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het poppodium.

KOOP TICKETS