Donderdag 16.052019
Donderdag 16.052019
toegang gratis
toegang gratis

OVGG 40 jaar

Overzichtstentoonstelling in beelden
Zaal open: 09:00
Foyer
Aanvang: 00:00
Genre: Expositie

Op 12 juni 2019 is het exact 40 jaar geleden dat de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen (OVGG) werd opgericht. Op de oprichtingsvergadering in de Smeltkroes lieten zich al zo’n 30 leden inschrijven en bleek er ook al een bestuur gevormd te kunnen worden. Nu telt de vereniging tegen de 900 leden en zo’n 10 actieve werkgroepen, die een scala aan activiteiten ontplooien. Over de tussenliggende jaren is een foto-expositie samengesteld die is te zien van vrijdag 3 mei t/m zondag 16 juni in de foyer van de DRU Cultuurfabriek, de opvolger van de Smeltkroes.

Onder meer is te zien op welke locaties de OVGG een eigen honk probeerde op te bouwen, iets wat pas lukte in 2009 met de ruimte op de vierde etage van de DRU Cultuurfabriek, de Sociëteijt genaamd. De expositie is een opstapje naar de jubileumactiviteiten die in het weekend van 25 t/m 27 oktober zullen plaatsvinden. Dan wordt het echte eigen honk in gebruik genomen, in het Ketelhuis op het DRU Industriepark. Deze feestelijkheden vallen samen met de viering van 10 jaar DRU Industriepark tijdens een festivalweekend vol feestelijkheden.

De overzichtstentoonstelling 40 jaar OVGG in beelden is vrij te bekijken in de foyer tijdens de openingsuren van het Portiersgebouw van het DRU Industriepark