nieuws

Raad van Toezicht van stichting DRU Industriepark vervangt bestuursmodel lees meer

60
Aanvang: 20:00
Rabobankzaal
Genre: Cabaret

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je dúrven. Laten zien wat je in huis hebt, uitblinken, winnen. Opzij, want jij komt eraan! Maar wat als dat niet lukt, en je zo’n beetje door leven, liefde en werk heen stumpert? Ben je dan een loser? Of is het juist moedig om je zwakheden te tonen? Zijn de losers de nieuwe winnaars? 

Twee cabaretièrs laveren tussen lefgozers en lafbekken. Gewapend met piano en gitaar laten deze veelgeprezen liedjesschrijfsters het achterste van hun tong zien. Ze dagen elkaar en hun publiek uit. Wie toont het meeste lef? Want lef heb je nodig. Om door te gaan - of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.

Mylou Frencken zingt, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in samenwerking met tal van andere artiesten. Daarnaast schrijft ze columns en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz 'Met het Mes op Tafel'.

Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Ze maakte meerdere cabaretvoorstellingen, haar voorstelling 'D&A' werd door NRC Handelsblad in de top 5 van de beste cabaretvoorstellingen van 2015 geplaatst. Voor haar lied 'Stoute Heleen' won ze de Annie M.G. Schmidtprijs.

In ZIN Magazine schrijven Mylou en Dorine iedere maand een brief aan elkaar.

KOOP TICKETS

Bekijk ook