nieuws

Bezige bijen lees meer

60
DRU Industriepark verwelkomt netwerkbijeenkomst Meedoen is de Kunst
27.04.2024

 

DRU Industriepark is verheugd om aan te kondigen dat op 13 mei 2024 het industriële erfgoed opnieuw tot leven zal komen met de netwerkbijeenkomst "Meedoen is de Kunst". Deze bijeenkomst, gericht op amateurkunstenaars en opkomende makers, biedt een platform voor samenwerking, ontwikkeling en inspiratie.
 

Tijdens deze avond zullen deelnemers de kans krijgen om inzichten te verwerven over succesvolle praktijken en ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van scholing en financiering. Daarnaast zal het Innovatiebudget "Meedoen is de Kunst", mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Cultuurfonds Gelderland en voordekunst, worden gepresenteerd. Dit biedt financiële ondersteuning voor innovatieve projecten die participatie en samenwerking bevorderen. 

 

De aanwezig partners: 

Cultuurfonds
 

Het Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan makers uit alle kunstdisciplines. Amateurs kunnen bij het Cultuurfonds Gelderland een aanvraag indienen voor subsidies om hun artistieke projecten te realiseren. Of het nu gaat om het organiseren van een tentoonstelling, het produceren van een voorstelling, of het uitvoeren van een creatief experiment, het Cultuurfonds biedt mogelijkheden voor financiële ondersteuning. 

 

Voordekunst
 

Voordekunst is een crowdfundingplatform dat amateurs in staat stelt om hun artistieke projecten te financieren door middel van donaties van het publiek. Amateurs kunnen hier leren hoe ze succesvolle crowdfundingcampagnes kunnen opzetten om hun creatieve visie te realiseren. Van het maken van een kunstwerk tot het opzetten van een cultureel evenement, Voordekunst biedt de tools en begeleiding om amateurs te helpen bij het werven van fondsen. 

 

Talentmakelaars 

Talentmakelaars zijn betrokken bij de ondersteuning van cultuurbeoefening in de vrije tijd en werken lokaal samen met amateurs, instellingen en gemeenten. Amateurs kunnen bij talentmakelaars terecht voor advies, begeleiding en ondersteuning bij het ontwikkelen van hun artistieke projecten en het vinden van kansen binnen de kunstgemeenschap. 

 

Fonds voor Cultuurparticipatie
Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die bijdragen aan het vergroten van cultuurparticipatie in Nederland. Amateurs kunnen bij het Fonds terecht voor financiering van projecten die de toegang tot en deelname aan cultuur bevorderen, waardoor ze hun artistieke praktijk kunnen uitbreiden en diversifiëren. 

 

Leefbaarheidsalliantie Gelderland 

De Leefbaarheidsalliantie Gelderland biedt gratis ondersteuning aan inwonersinitiatieven, waaronder amateurverenigingen. Van hulp bij fondsenwerving tot het opstellen van projectplannen en advies over vrijwilligerswerk en activiteitenorganisatie, zij zijn er om je te helpen je doelen te bereiken.  

 

Spectrum 

Samenleven mooier maken is de missie bij Spectrum. In opdracht van gemeentes, welzijnsorganisaties, woningcorporaties en meer bevorderen en begeleiden zij inwonersparticipatie. Als procesbegeleider, projectleider of kwartiermaker staan we klaar om jouw initiatief te ondersteunen. 

 

Amateurkunst is van onschatbare waarde voor sociale cohesie en persoonlijke ontwikkeling. Door deze bijeenkomst willen we de amateurkunstsector versterken en jong talent ondersteunen bij hun artistieke reis. 

 

Geïnteresseerd om deel te nemen? Meld je kosteloos aan via de website en ontdek hoe ook jij kunt bijdragen aan het verrijken van onze culturele gemeenschap.