Dinsdag 31.072018
Dinsdag 31.072018
toegang gratis
toegang gratis

Zomerse pianoconcerten

Aanvang: 19:30
Ouhrlokaal
Genre: Special

Let op: de locatie van de 4 pianoconcerten is gewijzigd van het Ouhrlokaal naar de Rabobankzaal.

In het teken van de internationale muziekzomer “Campus Cleve” brengen internationale studenten van de Internationaler Musiksommer Campus Cleve tijdens het Euregio Rhein-Waal Studentenmusikfestival prachtige pianoconcerten in het Ouhrlokaal (in het Ketelhuis). Tijdens vier verschillende avonden kun je genieten van de muziek van veelbelovende jonge pianisten afkomstig vanuit de hele wereld.

Peiyun Xue (Nederland)

Peiyun Xue is 24 jaar oud en en groeide op in Tilburg in een muzikale familie. Ze begon piano te spelen op haar 7de. In 2007 werd ze toegelaten tot de jong talent afdeling van het Conservatorium van Tilburg, waar ze les volgde bij Prof. Ton Demmers.

Bij het Prinses Christian Concours won ze in 2005 de 2de prijs en in 2007 de 1ste prijs. Ze was ook succesvol bij de Steinway Pianowedstrijd in het Concertgebouw Amsterdam met de 1ste prijs in 2008.

Na het afsluiten van haar middelbare studies (2009), vervolgde ze haar muzikale opleiding aan het Amsterdams conservatorium bij Prof. Marcel Baudet en Martijn van den Hoek. In 2014 studeerde ze aan de Imola Piano Academie en sinds 2015 studeert ze piano aan het Maastrichts conservatorium bij Joop Celis.

Peiyun was te horen tijdens talrijke live-concerten, o.a. voor Radio 4 in het Concertgebouw Amsterdam, de Grachtenconcerten, het Vrijthof in Maastricht, de Nieuwe Kerk in Den Haag en in Guangzhou, China.

Ze vervolmaakte zich tijdens masterclasses bij Paolo Giacometti, Geoffrey Madge, Igor Roma, Jan Wijn, Daniel Wayenberg en Enrico Pace.


Programma:

  • W.A. Mozart
  • Fr. Liszt
  • W.A. Mozart
  • A. Scriabin
  • C. Debussy

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.

 

 

Aanvang 19:30 uur | Ouhrlokaal | Gratis entree

In tegenstelling tot vermelding in de zomerbrochure, vindt dit concert niet plaats in de Rabobankzaal maar in het Ouhrlokaal.