nieuws

Vier kerst in Het Schaftlokaal🌟 lees meer

60
Zaal open: 20:00
Popzaal - staanplaats
Aanvang: 20:30
Deurprijs: €15,00
Genre: Rock, Pop

Lange dreads, het lichaam vol tatoeages, een piercing hier en daar. Dilana Smith herken je uit duizenden als je haar ziet. En dan heb je haar nog niet eens gehoord. Want naast het feit dat ze er opvallend uitziet zingt ze ook opvallend beter dan de gemiddelde persoon. En die laatste opmerking is nogal een understatement. Nog voor de band inviel tijdens de blind auditions The Voice destijds waren alle stoelen van de juryleden al gedraaid!

Ze woont een tijd in de V.S. en in Zuid Afrika, waar ze ook een nummer 1 hit heeft. Begin 2000 heeft ze ook bescheiden hitsucces in Nederland, neemt ze deel aan de roemruchte Marlboro Flashback tours waarin ze met band het repertoire van Skunk Anansie brengt en heeft ze een zelfs een fanclub met 7000 leden. Wel verdwijnt ze van de Nederlandse podia want Amerika lonkt. Ze neemt daar onder meer een duet op met Gilby Clarke die je kan kennen van Guns ’n Roses en wordt tweede bij de nationale talentenjacht RockStar:Supernova. Aan ervaring en kilometers dus geen gebrek. Op 2 februari zal Dilana opnieuw terugkeren naar het poppodium van de DRU Cultuurfabriek.

Support bij Dilana wordt verzorgd door Ruff McKenzy.

Naast Jimi Hendrix en bands als Led Zeppelin, halen de bandleden inspiratie uit de, oorspronkelijk uit Texas afkomstige, Ronald (Ro) 'Ruff' McKenzy. Deze leeft en woont al jaren teruggetrokken in 'n tot woning omgebouwde boerenschuur in het buurtschap Voorst in de Achterhoek. Zelf staat ie niet meer op de planken, zijn hoogtijdagen met zo'n 280 shows per jaar door heel Amerika, liggen inmiddels ver achter hem. De band draagt een groot deel van zijn 'legacy' verder uit...

De achtergrondfoto is gemaakt door Stan Bouman.

Ga voor meer informatie naar het Facebook event en word lid van de Facebook groep om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het poppodium.

 

KOOP TICKETS