nieuws

❄️Vier kerst op het DRU Industriepark ❄️ lees meer

60
Aanvang: 13:15
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Lezing

Aan de hand van de film Eye in the Sky gaat psycholoog Joop Roelofs in op het thema 'Duivelse dilemma's'. 

Inleiding op het thema
Keuzes die anderen maken en die jij maakt bepalen in grote mate niet alleen jouw leven, maar ook de levens van anderen. Hoewel de intentie hierbij is om goede beslissingen te nemen, blijkt toch in de praktijk tot onze ontevredenheid dat een aantal beslissingen anders hebben uitgepakt. Het is gemakkelijker de uitkomsten hiervan te accepteren en daarvoor de verantwoordelijkheid te nemen wanneer jij zelf in volle vrijheid deze beslissingen hebt genomen. Maar wanneer je echter als medewerker door je leidinggevende vanwege tijdsdruk en sancties gedwongen wordt om toch bepaalde handelingen tegen je eigen morelewaarden in uit te voeren, kom je in een duivels dilemma terecht. Ook de gekozen handeling wel of niet uitvoeren kan een duivels dilemma zijn, waarbij je probeert de minst slechte oplossing te kiezen. Met tegenzin (moeten) handelen geeft een machteloos gevoel.

Inleiding op de film
Kolonel Catherine Powell (Helen Mirren) staat aan het hoofd van een geheime drone missie die een groep terroristen gevangen wil nemen in Nairobi, Kenia. Wanneer ze verneemt dat de groep van plan is een zelfmoordaanslag te plegen, is zij gedwongen om hardere maatregelen te nemen. Piloot Steve Watts (Aaron Paul), neemt met zijn drone het schuiladres, waar de terroristen verblijven, in het vizier net op het moment dat een negenjarig meisje zich in de ‘kill zone’ begeeft. Powell zal nu met advocaten en politici moeten bepalen of de actie wel of niet doorgaat.

Verenigd Koninkrijk
Thriller - 102 minuten
Vanaf 12 jaar
Geregisseerd door Gavin Hood.
Met Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman.

Deze film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 14:00 uur, entree € 8,50 inclusief pauzeconsumptie (meer informatie). 

Meld je aan voor het Facebook evenement.


KOOP TICKETS