nieuws

Rabobank Graafschap en DRU Industriepark sluiten nieuwe partnershipovereenkomst lees meer

60
Aanvang: 13:15
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Reguliere film, Lezing

Aan de hand van de film Sami Blood gaat psycholoog Joop Roelofs in op het thema ‘Zelfacceptatie!'

Inleiding thema:
Acceptatie van jezelf houdt in dat jij je bewust bent van je sterke en zwakke kanten en dat je een realistische opvatting hebt van je capaciteiten en je mogelijkheden. Verder, dat je een sterke drang naar vrijheid hebt en dat je je eigen keuzes wilt maken. Mensen die zichzelf accepteren hebben niet zo’n grote behoefte om door anderen gewaardeerd te worden en om het anderen naar de zin te maken. Daardoor gaan ze niet mee in de druk van tradities en cultuur en kiezen ze er dan voor om afstand te nemen van hun sociale omgeving.

In de film zien we hoe de jonge vrouwelijke hoofdpersoon Elle Marja met haar zelfacceptatie omgaat en wat daarvan de consequenties zijn.

Inleiding film:
Elle Marja is een veertienjarig Sami meisje dat in het noorden van Scandinavië woont en rendieren fokt. Als ze in de jaren dertig wordt blootgesteld aan rassendiscriminatie en vernederend rassenonderzoek op haar kostschool, begint ze te dromen over een ander leven. Om dat te bereiken besluit ze om een andere identiteit aan te nemen en te breken met haar cultuur en familie.

De film, gebaseerd op verhalen van de grootmoeder van de regisseuse, is een fraai gefilmd drama, waarin debutante Lene Cecilia Sparrok schittert als een standvastige intelligente tiener. De film laat een portret zien van het Sami volk, een herdersvolk met rendieren in Lapland. Dit volk is het enige oorspronkelijke inheemse volk dat Europa nog kent.

Noorwegen / Denemarken / Zweden
Regie: Amanda Kernell
Acteurs: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj-Doris Rimpi
Genre: Drama
Lengte: 110 minuten
Leeftijd: 12 Jaar
Jaar: 2017

Wanneer je aan de receptie ook een ticket voor de filmlezing van 11 november koopt, betaalt je slechts € 22,50.

De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 14:00 uur, entree € 8,50 inclusief pauzeconsumptie (meer informatie). 

KOOP TICKETS