Aanvang: 14:00
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Reguliere film

Elle Marja is een veertienjarig Sami meisje dat in het noorden van Scandinavië woont en rendieren fokt. Als ze in de jaren dertig wordt blootgesteld aan rassendiscriminatie en vernederend rassenonderzoek op haar kostschool, begint ze te dromen over een ander leven. Om dat te bereiken besluit ze om een andere identiteit aan te nemen en te breken met haar cultuur en familie.

De film, gebaseerd op verhalen van de grootmoeder van de regisseuse, is een fraai gefilmd drama, waarin debutante Lene Cecilia Sparrok schittert als een standvastige intelligente tiener. De film laat een portret zien van het Sami volk, een herdersvolk met rendieren in Lapland. Dit volk is het enige oorspronkelijke inheemse volk dat Europa nog kent.

Noorwegen / Denemarken / Zweden
Regie: Amanda Kernell
Acteurs: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj-Doris Rimpi
Genre: Drama
Lengte: 110 minuten
Leeftijd: 12 Jaar
Jaar: 2017

Deze film kan ook met inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 13:15 uur, entree € 12,50 inclusief pauzeconsumptie (meer informatie).


KOOP TICKETS